Hollandse Geitenkaas met EU kwaliteitszegel

logo-bga
Mockup_Geit

Hollandse Geitenkaas – mild

Hollandse geitenkaas is uniek door zijn milde smaak en de bereiding overeenkomstig het eeuwenoude bereidingsproces van Goudse kaas.

Hollandse geitenkaas wordt volledig gemaakt van geitenmelk en is afkomstig van in Nederland gevestigde geitenveehouderijbedrijven.

Hollandse geitenkaas wordt minimaal 25 dagen natuurlijk gerijpt met een korstontwikkeling, of als korstloze kaas in een folieverpakking gerijpt tot een consument gereed product.

Rijping en onderhoud worden uitgevoerd door gespecialiseerde bedrijven in de productieketen. Dit gebeurt in Nederlandse rijpingskamers, waar het niveau van beheersing en het spelen met de klimaatcondities hoog is. Voor het voldoen aan de specifieke eisen ten aanzien van luchtvochtigheid, temperatuur en de benodigde behandelingsschema’s is specifieke Nederlandse vakkennis vereist.

Tijdens het productie- en rijpingsproces wordt de Hollandse Geitenkaas voortdurend beoordeeld op samenstelling en smaak. Afhankelijk van de eindbestemming gaat de kaas op de gewenste leeftijd naar de consument. Hollandse Geitenkaas is dan zacht, mild en zuiver van smaak. Geur en smaak worden sterker en intenser naarmate de kaas langer heeft liggen rijpen.

Hollandse Geitenkaas wordt nationaal én tot ver over de grenzen gewaardeerd.

0
KILOGRAM HOLLANDSE GEITENKAAS
0
KILOGRAM GEITENMELK

KwaliGeit: belangrijke borging
van onze Hollandse geitenmelk

Het programma KwaliGeit is een keten-kwaliteitszorgsysteem voor de melkgeitenhouderij. Kwaligeit is opgezet door de inzamelaars en verwerkers van geitenmelk. Vrijwel al deze inzamelaars en verwerkers zijn aangesloten bij de Nederlandse Geitenzuivel Organisatie (NGZO). Het programma is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met LTO Melkgeitenhouderij en heeft een aparte module voor die melkgeitenhouders die geitenmelk leveren voor verwerking tot BGA Hollandse Geitenkaas. Onder meer op deze wijze wordt voor de toezichthouder en uiteindelijk voor de consument aantoonbaar gemaakt, dat Hollandse Geitenkaas ook echt wordt gemaakt van geitenmelk afkomstig van Hollandse geitenhouderijen en dat wordt voldaan aan alle BGA-eisen op het vlak van de melkgeitenhouderij.

kwaligeit
Contact opnemen

Stuur ons een e-mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.